SANTO RAPHAEL are în prezent un număr de 80 de angajați, ceea ce o încadrează ca firmă de nivel mediu pe piața românească. SANTO RAPHAEL este producător de remedii naturiste și suplimente alimentare, înființat în anul 2002 la inițiativa unui grup de medici și farmaciști entuziaști care și-au propus să ofere remedii și suplimente menite să restabilească starea de sănătate deplină prin mijloace 100% naturale.
Cu un portofoliu de peste 300 de produse, SANTO RAPHAEL este pe primul loc pe piața românească de siropuri naturale și unul dintre cei mai apreciați producători de remedii naturale și suplimente alimentare.
Toate formulele produselor noastre sunt originale, concepute în laboratoarele proprii de medici, farmaciști și biologi cu experiență și cunoștințe aprofundate în fitoterapie, apiterapie, Ayurveda și Medicina Tradițională Chineză – acupunctură și pulsologie.
Din 2004, deținem un laborator propriu de analize fizico-chimice și microbiologice, iar anul 2011 a ridicat tehnologia de producție a SANTO RAPHAEL la nivelul performanțelor internaționale prin fonduri europene de 200.000 de euro.
Producem o gamă valoroasă de siropuri, tincturi, capsule, creme, ceaiuri și produse cosmetice care conțin sute de plante medicinale românești, indiene și braziliene.
Remediile pe care le oferim sunt 100% naturale, realizate prin metode blânde de prelucrare care nu distrug principiile active din plantele medicinale, colectate din zone nepoluate.
În domeniul cercetării și dezvoltării am participat până în prezent la 2 proiecte finanțate.
Primul proiect, din 2017 s-a numit: Evaluarea eficacității și siguranței unui produs nou cu acțiune complexă, realizat din ingrediente naturale și conceput pentru tratamentul local al leziunilor cutanate (DERMAPLANT) - P 2 - SP 2.1 - Cecuri de inovare, realizat în colaborare cu Institutul național de Cercetare–Dezvoltare Chimico-Farmaceutică București. La acest proiect SANTO RAPHAEL SRL a avut rolul de coordonator, prin domnul doctor Zbuchea Andrei.
Al doilea proiect de cercetare s-a numit SINERGEM-Aliment funcțional cu proprietăți emergente pentru a susține o dietă hipocalorică - P2 - SP 2.1-Proiect experimental demonstrativ. Proiectul s-a desfășurat în perioada 2020-2022, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice București, care a fost instituția coordonatoare, iar SANTO RAPHAEL SRL a avut rolul de partener 1. Acest proiect are ca rezultat un brevet de invenție depus la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cu titlul „Aliment funcțional utilizabil ca adjuvant în dieta hipocalorică și procedeu de obținere ’’ – Autori A. Oancea, L. Moldovan, E. Mihai, T. Ciucan, T. Rodica, V. Coroiu, A. M. Ghenea (SANTO RAPHAEL), Mihaela Pîrvu (SANTO RAPHAEL).
În cadrul acestui proiect am fost coautori pentru 4 articole și de asemenea am participat la 6 conferințe. Articolele raportate la proiectul SINERGEM sunt:
- A. Oancea, E. Mihai, T. Ciucan, V. Coroiu, S. Manoiu, E. Utoiu, A. M. Ghenea-SANTO RAPHAEL, M. Pirvu-SANTO RAPHAEL, O. Craciunescu, Functional food based on a combination with emergent properties of polyphenols and polysaccharides for hypocaloric diet, Agriculture & Food, 2022, 10, 143-152
- E. Mihai, T. Ciucan, A. Iosageanu, V. Coroiu, A. M. Gheorghe, A. M. Ghenea SANTO RAPHAEL, S. A. Milea, A. Oancea, 2022, In vitro antioxidant activity determination of a microencapsulated synergic polyphenols—polysaccharide mixture, Chemistry Proceedings, 7, 31-3
- Functional food based on a combination of polyphenols and polysaccharides with emergent properties for hypocaloric diet, A. Oancea, E. Mihai, T.C. Ciucan, V. Coroiu, V.S. Manoiu, E. Utoiu, A. M. Ghenea-SANTO RAPHAEL, M. Pirvu-SANTO RAPHAEL, O. Craciunescu, Agriculture & Food 10th International Conference, Burgas, Bulgaria, 16-19 August 2022
- Forest fruits processing by-products and chia seeds as ingredients for a new functional food, A. Oancea, E. Mihai, T. Ciucan, V. Coroiu, A. M. Ghenea-SANTO RAPHAEL, S. A. Milea, The 10th International Symposium EUROALIMENT, 7-8 October 2021
- Synergic antioxidant activity of polyphenols and polysaccharides from forest fruits pomace and chia seeds used as ingredients of a new functional food, E. Mihai, E. Utoiu, C. Sanda, T. Ciucan, D. Ilie, A. M. Ghenea-SANTO RAPHAEL, A. Oancea, Advances in Food Chemistry International Conference (AdFoodChem), April 15-17, 2021
- In Vitro Hypoglycemic Potential, Antioxidant and Prebiotic Activity after Simulated Digestion of Combined Blueberry Pomace and Chia Seed Extracts Authors: E. Mihai, B. S. Negreanu-Pirjol *, O. Craciunescu *, T. Ciucan, A. Iosageanu, A. M. Seciu-Grama, A. M. Prelipcean, E. Utoiu, V. Coroiu, A. M. Ghenea-SANTO RAPHAEL, T. Negreanu-Pirjol Received: 8 March 2023
Conferințele la care am participat și noi, conexe cu proiectul SINERGEM sunt:
- Functional food based on a combination with emergent properties of polyphenols and polysaccharides for hypocaloric diet Agriculture & Food 10th International Conference Unindexed ISI Poster - 9 autori 16/08/2022 19/08/2022
2.In vitro antioxidant activity determination of a microencapsulated synergic polyphenols – polysaccharide mixture PRIOCHEM – Unindexed Xll th Edition ISI Poster - 7 autori 27/10/2021 29/10/2021
- In vitro antioxidant activity determination of a microencapsulated synergic polyphenols – polysaccharide mixture PRIOCHEM – Unindexed Xll th Edition ISI Poster - 7 autori 27/10/2021 29/10/2021
4.Forest fruits processing by-products and chia seeds as ingredients for a new functional food Food connects people and shares science in a resilient world Unindexed ISI - 6 autori 07/10/2021 08/10/2021
- Forest fruits processing by-products and chia seeds as ingredients for a new functional food. Food connects people and shares science in a resilient world Unindexed ISI - 6 autori 07/10/2021 08/10/2021
- Synergic antioxidant activity of polyphenols and polysaccharides from forest fruits pomace and chia seeds used as ingredients of a new functional food Advances in Food Chemistry Conference, AdFoodChem 2021 Unindexed ISI - 7 autori 15/04.2021 17/04/2021
Actualmente, expertiza tehnologică înglobează atât procese de extracție, cât și procedee de realizare specifice a unor game variate de produse: siropuri, tincturi, capsule, creme, ceaiuri și produse cosmetice. Serviciul de verificare a calității produselor finite este reprezentat de Laboratorul de analize fizico-chimice și microbiologice, laborator propriu, al cărui specialiști se implică și în domeniul cercetării și dezvoltării. Echipamentele din cadrul Laboratorului de analize fizico-chimice SANTO RAPHAEL se regăsesc la adresa https://eertis.eu/erio-2300-000s-5524.
Echipa de cercetare SANTO RAPHAEL este formată din:
1) Mihaela Bumbaru Dandes, licențiată în Drept (2005) și Psihologie (2007), cu diplomă de master „Conflictele și medierea lor într-o societate în schimbare”. A terminat programul de Master la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, Universitatea Politehnică București, Master în Biorafinare și Bioproduse, experiență de 3 ani în activități de cercetare și dezvoltare. Este CEO la SANTO RAPHAEL din 2006, o companie cu capital 100% românesc și 80 de angajați, a cărei activitate este producția de produse parafarmaceutice și vrea să găsească modalități noi și inovatoare de a produce remedii naturale și organice specifice industriei în care își desfășoară activitatea. În prezent este coordonatorul echipei de cercetare și dezvoltare.
ID brain map: U-2300-069K-6588
2) Rodica Dupont, licențiată în Biochimie (1984), Doctor în Biologie (2000), cu experiență de 10 ani în activități de cercetare-dezvoltare. Întocmește, completează și efectuează revizuiri pentru documentele de audit, la cerere și sub monitorizarea corespunzătoare a RMC, cu respectarea cerințelor standardului de calitate SR EN ISO 9001-2015 și a normelor de bună practică în laborator. Identifică toate procesele principale, suport de conducere și comunicare și identifică, controlează și monitorizează riscurile conform Procedura Sistemului: Managementul riscurilor. Planifică și efectuează determinări microbiologice pentru toate produsele fabricate în secțiile de producție, precum și ale materiei prime de la SANTO RAPHAEL și stabilește conformitatea microbiologică a acestora cu valorile prevăzute în Specificația Tehnică a Produsului, respectând trasabilitatea proceselor și înregistrărilor. Are contribuție în proiectul aprobat de Institutul Național de Cercetare pentru Dezvoltare Chimico – Farmaceutică București cu tema „Evaluarea eficacității și siguranței unui produs inovator cu acțiune complexă, realizat din ingrediente naturale și destinat tratamentului local al arsurilor pielii”.
A participat la proiectul de cercetare finanţat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării cu tema „Hrana funcțională cu proprietăți emergente pentru susținerea dietei hipocalorice (SINERGEM)”. Rol în acest proiect: Partener 1- SANTO RAPHAEL SRL, Coordonator: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice, P2-SP 2.1- Proiect experimental demonstrativ, PN-III-P2-SP2.1-PED-2019-3805 2020-2022.
Este specializată în următoarele: determinarea numărului total de bacterii aerobe mezofile în siropurile naturale de fructe, determinarea drojdiilor și mucegaiurilor în siropurile naturale de fructe, determinarea numărului total de germeni din creme, identificarea Staphylococus Aureus în creme, identificarea Pseudomonas Aeruginosa în creme.
Activitate de cercetare 2020-2022:
A participat la proiectul de cercetare coresponsabil în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice cu tema proiectului: „Hrana funcțională cu proprietăți emergente pentru susținerea dietei hipocalorice (SINERGEM)”.
ID brain map: U-1900-063V-7252
3) Ana Maria Ghenea, licențiată în Chimie (2004), cu o experiență de 7 ani în activități de cercetare și dezvoltare. Întocmește, completează și efectuează revizuiri pentru documentele de audit, la cerere și sub monitorizarea corespunzătoare a RMC, cu respectarea cerințelor standardului de calitate SR EN ISO 9001-2015 și a normelor de bună practică în laborator.
Identifică toate procesele principale, suport de conducere și comunicare și identifică, controlează și monitorizează riscurile conform Procedura Sistemului: Managementul riscurilor. Planifică și efectuează determinări chimice pentru toate produsele fabricate în secțiile de producție, precum și ale materiei prime de la SANTO RAPHAEL și stabilește conformitatea chimică a acestora cu valorile prevăzute în Specificația Tehnică a Produsului, cu respectarea trasabilității proceselor și a înregistrărilor. Contribuie la proiectul, aprobat de Institutul Național de Cercetare pentru Dezvoltare Chimico - Farmaceutică București cu tema „Evaluarea eficacității și siguranței unui produs inovator cu acțiune complexă, realizat din ingrediente naturale și destinat tratamentului local al arsurilor pielii”. Participă la un proiect de cercetare, finanțat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizarii cu tema „Hrana funcțională cu proprietăți emergente pentru susținerea dietei hipocalorice (SINERGEM)”. Rol în acest proiect: Partener1-SANTO RAPHAEL SRL, Institutul Coordonator: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice, P2-SP 2.1- Proiect experimental demonstrativ, PN-III-P2-SP2.1-PED-2019-3805 2020-2022.
Este specializată în următoarele: determinarea extractului în tincturi, determinarea concentrației de alcool în tincturi, determinarea densității față de lichide (tincturi + uleiuri), T = 20°C, determinarea pH-ului în uleiuri și creme, determinarea conținutului de apă și substanțe volatile în uleiuri și creme, determinarea acidității libere în uleiuri, determinarea indicelui de peroxid în uleiuri, determinarea substanțelor uscate solubile în siropuri, determinarea conținutului de zahăr reducător în siropuri, determinarea acidității titrabile în siropuri, determinarea conținutului de apă în miere, determinarea acidității în miere, determinarea zahărului reducător prin metoda Elser în miere, determinarea zahărului ușor hidrolizabil în miere, identificarea hidroximetilfurfuralului prin reacția Fiehe în miere, identificarea făinii de cereale și a amidonului prin reacția cu iod în miere, determinarea indicelui diastatic în miere, determinarea substanțelor insolubile la produsul VITALIZANT ENERGIZANT FORȚE, determinarea conținutului de propolis în propolisul brut, determinarea standardelor de împărțire pentru produsele exprimate în unități de volum.
Activitate de cercetare 2020-2022:
A participat la proiectul de cercetare coresponsabil în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice, tema proiectului: „Hrana funcționala cu proprietăți emergente pentru susținerea dietei hipocalorice (SINERGEM)”.
Publicații:
- A. Oancea, E. Mihai, T. Ciucan, V. Coroiu, S. Manoiu, E. Utoiu, A. M. Ghenea, M. Pirvu, O. Craciunescu, Functional food based on a combination with emergent properties of polyphenols and polysaccharides for hypocaloric diet, Agriculture & Food, 2022, 10, 143-152
- E. Mihai, T. Ciucan, A. Iosageanu, V. Coroiu, A. M. Gheorghe, A. M. Ghenea, S. A. Milea, A. Oancea, 2022, In vitro antioxidant activity determination of a microencapsulated synergic polyphenols—polysaccharide mixture, Chemistry Proceedings, 7, 31-3
- Functional food based on a combination of polyphenols and polysaccharides with emergent properties for hypocaloric diet, A. Oancea, E. Mihai, T.C. Ciucan, V. Coroiu, V.S. Manoiu, E. Utoiu, A. M. Ghenea, M. Pirvu, O. Craciunescu, Agriculture & Food 10th International Conference, Burgas, Bulgaria, 16-19 August 2022
- Forest fruits processing by-products and chia seeds as ingredients for a new functional food, A. Oancea, E. Mihai, T. Ciucan, V. Coroiu, A. M. Ghenea, S. A. Milea, The 10th International Symposium EUROALIMENT, 7-8 October 2021
- Synergic antioxidant activity of polyphenols and polysaccharides from forest fruits pomace and chia seeds used as ingredients of a new functional food, E. Mihai, E. Utoiu, C. Sanda, T. Ciucan, D. Ilie, A. M. Ghenea, A. Oancea, Advances in Food Chemistry International Conference (AdFoodChem), April 15-17, 2021
- In Vitro Hypoglycemic Potential, Antioxidant and Prebiotic Activity after Simulated Digestion of Combined Blueberry Pomace and Chia Seed Extracts Authors: E. Mihai, B. S. Negreanu-Pirjol *, O. Craciunescu *, T. Ciucan, A. Iosageanu, A. M. Seciu-Grama, A. M. Prelipcean, E. Utoiu, V. Coroiu, A. M. Ghenea, T. Negreanu-Pirjol Received: 8 March 2023
ID brain map: U-1900-063Z-4209
4) Mihaela Pîrvu este asistent de farmacie, cu o experiență de 7 ani în activități de cercetare și dezvoltare. Este specializată în următoarele: cercetarea, prepararea și conservarea naturală a siropurilor și produselor apicole, punerea la curent cu noile practici farmaceutice de preparare a siropurilor și a produselor apicole nou apărute și modul de administrare al acestora, controlul activității în secțiunea producție, completarea graficelor de temperatura și umiditate. Contribuie la un proiect, aprobat de Institutul Național de Cercetare pentru Dezvoltare Chimico – Farmaceutică București cu tema „Evaluarea eficacității și siguranței unui produs inovator cu acțiune complexă, realizat din ingrediente naturale și destinat tratamentului local al arsurilor pielii”.
Participă la un proiect de cercetare, finanțat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizarii cu tema „Hrana funcțională cu proprietăți emergente pentru susținerea dietei hipocalorice (SINERGEM)”. Rol în acest proiect-Partener1: SANTO RAPHAEL SRL, Coordonator Institut: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice P2-SP 2.1- Proiect experimental demonstrativ, PN-III-P2-SP2.1-PED-2019-3805 2020-2022.
Activitate de cercetare 2020-2022:
Participă la proiectul de cercetare coresponsabil în cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Științe Biologice, tema proiectului: „Hrana funcționala cu proprietăți emergente pentru susținerea dietei hipocalorice (SINERGEM)”.
Publicații:
- A. Oancea, E. Mihai, T. Ciucan, V. Coroiu, S. Manoiu, E. Utoiu, A. M. Ghenea, M. Pirvu, O. Craciunescu, Functional food based on a combination with emergent properties of polyphenols and polysaccharides for hypocaloric diet, Agriculture & Food, 2022, 10, 143- 152
- Functional food based on a combination of polyphenols and polysaccharides with emergent properties for hypocaloric diet, A. Oancea, E. Mihai, T.C. Ciucan, V. Coroiu, V.S. Manoiu, E. Utoiu, A. M. Ghenea, M. Pirvu, O. Craciunescu, Agriculture & Food 10th International Conference, Burgas, Bulgaria, 16-19 August 2022
ID brain map: U-1900-063B-8146
Link-uri:
- In Vitro Antioxidant Activity Determination of a Microencapsulated
Synergic Polyphenols—Polysaccharide Mixture - In Vitro Hypoglycemic Potential, Antioxidant and Prebiotic Activity after Simulated Digestion of Combined Blueberry Pomace and Chia Seed Extracts
- Functional Food Based on a Combination of Polyphenols and Polysaccharides With Emergent Properties for Hypocaloric Diet
- Functional Food Based on a Combination of Polyphenols and Polysaccharides With Emergent Properties for Hypocaloric Diet - Bulgary
- Article - In Vitro Hypoglycemic Potential, Antioxidant and Prebiotic Activity after Simulated Digestion of Combined Blueberry Pomace and Chia Seed Extracts